U bevindt zich hier: U bevindt zich hier:

Daten op saunadate.com

Wie zich inschrijft op een datingsite zal mogelijk verschillende vragen hebben. Om je op weg te helpen geven we je hieronder enkele nuttige tips en maken we je wegwijs op onze site. Mis je zaken of denk je, dat zou handig zijn wanneer dat hier ook zou staan, mail het ons dan op info@saunadate.com

Daten op saunadate.com, hoe werkt dat?
Inschrijven

Online dating op saunadate.com begint bij het gratis inschrijven. Vul je persoonlijke gegevens in en je (unieke) profielnaam. Wanneer een profielnaam al bestaat zul je de melding krijgen dat je een andere profielnaam moet kiezen. Je kunt daarbij ook de keuze maken om een toevoeging in cijfers te geven (bijvoorbeeld, je profielnaam is Hans en je krijgt de melding dat deze profielnaam al bestaat, kies dan bijvoorbeeld voor Hans01).
Na het invullen van de gevraagde gegevens krijg je een mail in je mailbox, waarin een link om je inschrijving te bevestigen. Daarna kun je inloggen op onze site.

Wachtwoord vergeten
Wanneer je je wachtwoord bent vergeten kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Het nieuwe wachtwoord is altijd een wachtwoord dat bestaat uit cijfers en letters. Wanneer je met het nieuwe wachtwoord bent ingelogd kun je je wachtwoord zelf wijzigen. Volg hiervoor het volgende pad:
voor de smartphone:ga rechtsbovenin naar menu/mijn profiel/ mijn profiel (wijzigen)/mijn profiel (submenu)/accountgegevens
voor de tablet en computer: ga rechtsbovenin naar menu/mijn profiel/mijn profiel (wijzigen)/accountgegevens.

Profielfoto uploaden/profiel aanmaken/zoekcriteria invullen
Wanneer je voor het eerst inlogt krijg je een melding dat je je profielfoto moet uploaden. Alle foto's komen geblurd op de site. Wij hebben hiervoor gekozen om je privacy te waarborgen. Plaats een goede profielfoto en andere foto's  (zonder bloot) op de site, zodat je, wanneer je een match hebt gevonden en je je foto('s) wilt ontblurren voor die match, een goede indruk geeft van wie jij bent. Wanneer je je profielfoto hebt geupload krijg je je melding (met een linkje) dat leidt naar je profiel. Alle velden met een * zijn verplichte velden. Wij raden je aan om je profiel zo nauwkeurig mogelijk in te vullen. Een aantal velden is niet verplicht, maar hoe completer je je profiel vult, hoe beter je gevonden wordt en krijg je meer matches.Het profiel op saunadate.com geeft een mooi en compleet beeld van jou. Vergeet niet je profiel op te slaan! Hierna krijg je de melding met een link naar de zoekcriteria. Ook hier is een aantal velden (die met een *) verplicht. Wanneer je de zoekcriteria hebt ingevuld dien je ook deze op te slaan en word je, nadat je profiel en foto's zijn goedgekeurd, met geblurde foto's zichtbaar op onze site. Wanneer je foto's nog niet zijn goedgekeurd staat er een melding dat deze nog wachten op goedkeuring. 

Je inschrijving wordt gecontroleerd en moet worden goedgekeurd
Wij reviewen dagelijks alle profielen handmatig. Zo bekijken we alle nieuwe profielen en alle geplaatste foto's op de site. Wanneer je een foto/foto's  upload zie je dat er een oranje kader om je foto('s) staat. Wanneer deze zijn goedgekeurd verschijnt er een groen kader. Bij afkeuring zie je een rood kader. Je kunt deze foto('s) zelf verwijderen met de x linksonder in het kader. Wij controleren zo scherp om te voorkomen dat er mensen met verkeerde bedoelingen op de site komen te staan. Pas wanneer een profiel is gereviewd en is goedgekeurd zul je berichten kunnen verzenden.

Profiel of zoekcriteria wijzigen
Smartphone
Wanneer je je profiel wilt wijzigen ga dan naar menu (rechtsboven) en volg het volgende pad:
mijn profiel/mijn profiel (wijzigen) en dan kom je in het veld profiel(submenu) hier kun je je gegevens wijzigen of aanpassen en opslaan.
Wanneer je je zoekcriteria wilt wijzigen ga dan naar menu (rechtsboven) en volg het volgende pad:
mijn profiel/mijn profiel (wijzigen)/profiel (submenu)/zoekcriteria. Pas je zoekcriteria aan en sla deze op.
Tablet of PC
Wanneer je je profiel wilt wijzigen ga dan naar menu (rechtsboven) en volg het volgende pad:
mijn profiel/mijn profiel (wijzigen) en dan kom je in het veld waar je je gegevens kunt wijzigen of aanpassen en opslaan.
Wanneer je je zoekcriteria wilt wijzigen ga dan naar menu (rechtsboven) en volg het volgende pad:
mijn profiel/mijn profiel (wijzigen)/zoekcriteria. Pas je zoekcriteria aan en sla deze op.

Web app
Saunadate.com beschikt over een web app die je kunt installeren op je smartphone. Zoek via google naar saunadate.com. Ga naar je browser rechtsbovenin, klik deze open en druk op toevoegen aan startscherm. Je krijgt dan als web app de thermometer uit ons logo te zien. 

Nieuwe/andere foto's uploaden en YouTube filmpjes uploaden
Wanneer je nieuwe foto's wilt uploaden of YouTube filmpjes wilt plaatsen is het pad met de smartphone:
ga naar menu (rechtsboven)/mijn profiel/mijn profiel (wijzigen)/mijn profiel (submenu) en kies je voor mijn foto's of mijn video's/toevoegen.
Het pad voor de tablet of PC is: ga naar menu (rechtsboven)/mijn profiel/mijn profiel (wijzigen) en kies voor mijn foto's of mijn video's/toevoegen.
Houd er wel rekening mee dat nieuwe foto's en filmpjes altijd weer moeten worden goedgekeurd door saunadate.com alvorens ze (weliswaar geblurd) worden weergegeven. Het maximaal aantal foto's dat je onder mijn foto's kunt uploaden is 4 van maximaal 10 mb. De mogelijkheid om te wisselen van foto's of filmpjes blijft altijd bestaan. 
Uploaden YouTube filmpje
Een filmpje zegt vaak iets over jezelf. Bijvoorbeeld je muzieksmaak of je gemoedstoestand.
Uploaden van een filmpje is makkelijk: ga naar mijn video's en voer hier de titel  of de naam van een artiest in. Het systeem zoekt automatisch in YouTube. Scroll naar je keuze, druk op toevoegen en je filmpje staat er op. 

Afstanden en locatie
Wanneer je je bij ons inschrijft vragen wij je naar je woonplaats/de regio waar je woont. Voor regio is bewust gekozen om je de nodige privacy te bieden. Zeker wanneer je in een klein dorpje woont is het prettig om niet herkenbaar te zijn. Je kunt dan kiezen voor een grote plaats bij jou in de regio. Om een match te krijgen (is je eigen keuze, maar realiseer je dat wanneer je een plaats ver weg kiest jouw matches ook van ver weg worden geselecteerd) die niet te ver van jou vandaan is, is het verstandig om een plaats bij je in de buurt te kiezen.
Op onze site staat de locatiemanager bewust niet aan!, zodat je niet te traceren bent. Een groot aantal datingsites heeft deze namelijk wel aan staan, maar wij vinden dat een inbreuk op je privacy. JIj moet jezelf kunnen verplaatsen zonder dat je door een datingsite (lees: locatiemanager) wordt gevolgd. Je kunt dus ongehinderd gebruik maken van je google maps.

Lidmaatschap
Mannen dienen een lidmaatschap af te sluiten alvorens zij kunnen gaan daten op saunadate.com.
Op het bankafschrift wordt niet vermeld dat de betaling is gedaan aan saunadate.com. De omschrijving is Stichting Sisow met daarbij een kenmerk dat is opgebouwd uit cijfers. Dus ook met een lidmaatschap is je privacy gewaarborgd.

Informatiefilmpje
Op de homesite staat een filmpje waarin wordt uitgelegd waar saunadate.com voor staat. 

Match
Laat je je vinden of ga je zelf actief op zoek naar een match? Wanneer je de zoekcriteria invult, kun je de zoekresultaten op overeenkomsten bekijken en kijken of je geïnteresseerd bent in een van de voor jou gevonden matches. Je kunt je echter ook laten vinden en dan is het invullen van een compleet profiel van nog groter belang.

Contact leggen
Op saunadate.com kun je op verschillende manieren in contact komen met anderen. Klik de link leden zoeken aan en open het profiel (voor mannen kan dit alleen als je een betaald abonnement hebt) en stuur een interessebericht, een vriendschapsverzoek of een berichtje. Wanneer je een goed gevoel hebt kun je dit vervolgen met een fotoverzoek (zie hierna onder fotomatching)

Fotomatching
Op saunadate.com kun je alleen ongeblurde foto's bekijken wanneer je een fotoverzoek hebt gestuurd en degeen aan wie je dat verzoek hebt gestuurd toestemming geeft om zijn/haar foto's te zien. Jij geeft ook altijd zelf toestemming aan een match via een fotoverzoek om jouw foto('s) ongeblurd te zien. Dit om je privacy optimaal te waarborgen.

Geef niet op
Heeft een date je niet gebracht wat je er van verwacht had: Geef niet op! De match bestaat echt wel, ook voor jou! Soms heb je meerdere dates nodig om die leuke man of vrouw te vinden. Heeft saunadate die leuke match opgeleverd, dan ontvangen wij graag een reactie voor onze ervaringen pagina. Het is leuk voor anderen om jouw ervaringen te delen met anderen.

Kies de juiste datingsite
Er zijn vele datingsites op internet en ieder van hen vindt zich de beste. Wij zijn een datingsite voor een specifieke doelgroep, namelijk saunaliefhebbers, nudisten en naturisten. Dus wanneer je op onze site date weet je dat je met gelijkgestemden date (kan vriendschap c.q. relatie zijn). Dit is een uniek concept binnen de vele datingsites die er zijn.

Een paar tips voor succes op onze datingsite
Hoe completer, helderder en direct en overzichtelijk je je profiel maakt, hoe meer je de juiste personen aantrekt. Als je een beetje tussen de regels door leert lezen zie je al snel wat iemand verwacht en zoekt op een site.

Lijkt iemand je wel wat. Stuur dan een persoonlijk berichtje aan die persoon en leg in het kort uit waarom je je geroepen voelt te reageren en pols of iemand jou ook beter wil leren kennen. Een origineel bericht wordt meestal erg gewaardeerd. Kleine details, bijvoorbeeld je voorkeur voor een bepaalde sauna of een naturistencamping of naaktstrand is een leuk eerste berichtje. Je houdt immers van de sauna!. Houd dit eerste berichtje kort en krachtig. Het is je eerste kennismaking en je weet niet of degene die je berichtje ontvangt interesse in je heeft.

Als je het gevoel hebt dat iemand in je geïnteresseerd is en er wederzijds respect is, maak dan een (veilige) afspraak (zie onze link veilig daten). Het probleem van veel en lang mailcontact is dat je allebei onrealistische verwachtingen creëert die niet uitkomen. Meer ervaren daters kennen dit probleem en zijn daarom vaak wat doortastender en sneller. Het bespaart onnodige teleurstelling aan beide kanten.